منتديات هالو دوت جدعان

قهلن و سهلن بكل شاب و كل فتاء .. قفشناك يا عم الزاير .. إنتا معانا النهردة فى منتديات هالو جدعان .. منتدى جامد موووووز .. مش هنقولك سجل .. هنقولك شوف بنفسك و أحكم لو عاجبك سجل و انضم مع الجدعان هتنورر .. هتبقا نجفة يعنى .. و أول ما تسجل صدقنى ، هنستقبلك أحسن إستقبال هنرش ورد بقه و هتبقا هيصة

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتديات هالو دوت جدعان

قهلن و سهلن بكل شاب و كل فتاء .. قفشناك يا عم الزاير .. إنتا معانا النهردة فى منتديات هالو جدعان .. منتدى جامد موووووز .. مش هنقولك سجل .. هنقولك شوف بنفسك و أحكم لو عاجبك سجل و انضم مع الجدعان هتنورر .. هتبقا نجفة يعنى .. و أول ما تسجل صدقنى ، هنستقبلك أحسن إستقبال هنرش ورد بقه و هتبقا هيصة

منتديات هالو دوت جدعان

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.





    مرقوق الدجاج اواللحم....

    yassmine
    yassmine

    لســــــه قاعد لكــــــــم


    لســــــه قاعد لكــــــــم


    عدد الرسائل : 5620
    الإقآمهـ : ازيك يا ياسمين بجد ليكي واحشه فعلا واخبارك ايه كده واخبار المنتدى على ايديكي اوعي تكوني مش فكراني ازعل؟؟؟؟؟
    نقاط : 0
    تاريخ التسجيل : 03/01/2007

    icon1 مرقوق الدجاج اواللحم....

    مُساهمة من طرف yassmine السبت 24 مارس 2007, 5:48 am

    السلام عليكم
    هذا طبق ان شاء الله يعجبكم وهي من الاطباق الشعبيه المعروفه في الخليج
    مقاديره/

    كيلو لحم مع العظم او دجاجه زنة 1500 غرام

    4 بصلات متوسطه ومفرومه

    ملعقة صغيرة ثوم مدقوق

    3 ليمون اسود

    4 حبات طماطم متوسطه مفرومه

    2 حبة فلفل اخضر حلو مقطع

    3 حبات جزر مقطعة دوائر

    حبتين بذنجان مقطعه مكعبات

    2 ملعقه صغيره بهار ( بزار )

    نصف ملعقة كركم

    نصف كاس كزبره خضراء

    4 ملاعق اكل سمن

    حبة بطاطس كبيره مقطعة مكعبات

    علبة متوسطة صلصة الطماطم


    الطريقة/

    يحمر البصل والثوم واللحم بالسمن جيدا لمدة 10 دقائق ثم يتبل بالملح والبهار

    والكركم ثم تضاف الطماطم ويقلب الجميع على نار هادئه حتى تذبل ثم يضاف

    البطاطس والجزر والباذنجان والفلفل الاخضر والماء

    ويطهى الجميع على نار حتى ينضج اللحم

    يضاف الصلصل واللومي الى خليط الصلونه ويترك لمدة 10 دقائق

    مع اضافة الماء الى ثلاثة ارباع القدر

    يقطع الخبز الخاص بالمرقوقه ويضاف الى الصالونه

    ويخلط الجميع جيدا ثم يترك على نار هادئه لمدة نصف ساعه

    حتى يتجانس الخبز مع الصالونه..

    ملاحظه/

    يمكن استخدام الخبز الايراني للعمل المرقوق

    او عمل عجينه خاصه للمرقوق وهذه الطريقه

    3.5 كاس طحين و 1.5 كاس ماء يعجن ويترك لمدة نصف ساعه

    تقسم العجينة الى 10 قطع ثم ترق وتقطع اقراص العجينه الى قطع صغيره

    ثم تسقط بالصالونه واحدة تلو الاخرى بالتتابع حتى تنضج العجينه

    وبالهناء والعافيه على قلوبكم..

    منقوول لعيونكم..مرقوق الدجاج اواللحم.... 936

    دمتم لمنتداكم..الرائع

    ؛
    /
    ؛

    ياسمين

      مواضيع مماثلة

      -

      الوقت/التاريخ الآن هو الأربعاء 08 مايو 2024, 9:01 pm