منتديات هالو دوت جدعان

قهلن و سهلن بكل شاب و كل فتاء .. قفشناك يا عم الزاير .. إنتا معانا النهردة فى منتديات هالو جدعان .. منتدى جامد موووووز .. مش هنقولك سجل .. هنقولك شوف بنفسك و أحكم لو عاجبك سجل و انضم مع الجدعان هتنورر .. هتبقا نجفة يعنى .. و أول ما تسجل صدقنى ، هنستقبلك أحسن إستقبال هنرش ورد بقه و هتبقا هيصة

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتديات هالو دوت جدعان

قهلن و سهلن بكل شاب و كل فتاء .. قفشناك يا عم الزاير .. إنتا معانا النهردة فى منتديات هالو جدعان .. منتدى جامد موووووز .. مش هنقولك سجل .. هنقولك شوف بنفسك و أحكم لو عاجبك سجل و انضم مع الجدعان هتنورر .. هتبقا نجفة يعنى .. و أول ما تسجل صدقنى ، هنستقبلك أحسن إستقبال هنرش ورد بقه و هتبقا هيصة

منتديات هالو دوت جدعان

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.





3 مشترك

    الدجاج بالبطاطس المقلية والطماطم

    a_y_a
    a_y_a

    لســــــه قاعد لكــــــــم


    لســــــه قاعد لكــــــــم


    الجنس : انثى عدد الرسائل : 839
    نقاط : 0
    تاريخ التسجيل : 03/02/2007

    icon3 الدجاج بالبطاطس المقلية والطماطم

    مُساهمة من طرف a_y_a الجمعة 30 مارس 2007, 6:49 pm

    الدجاج بالبطاطس المقلية والطماطم


    وقت التقديم: غداء أو عشاء
    مناسبة التقديم:
    مدة التحضير:
    التصنيف: الأطباق الرئيسية
    التنفيذ: عادي

    المكونات والمقادير
    دجاجة كبيرة .
    6 حبات بطاطس كبيرة .
    3 حبات طماطم.
    بصله كبيرة .
    مقدار كأس كزبرة خضراء مفريه .
    فنجان شاهي عصير ليمون
    1 مكعب من مرقه ماجي .
    نصف ملعقه من كل من (فلفل أسود ــ كمون ــ قرفه ــ قرنفل ــ هيل ).
    ربع ملعقه زعفران .
    زيت للتحمير.
    ملح .

    طريقة التحضير
    1ــ أغسلي الدجاجه وأدعكيها بالملح والدقيق وأغسليها بالماء البارد جيداً
    ثم قطعيها إلى أربع قطع وصفيها من الماء.
    2ــ قشري البطاطس وأغسليها وقطعيها إلى مكعبات متوسطة .
    3ــ إقدحي الزيت وحمري فيه البطاطس تحميرا خفيفا .
    4ــ قشري البصلة وأغسليها وقطعيها إلى قطع صغيرة .
    5ــ أغسلي الطماطم وقطعيها إلى قطع صغيرة .
    6ــ نظفي الكزبرة الخضراء وأفرميها وأغسليها جيدا بالماء ثم صفيها .
    7ــ أخلطي البصل مع الطماطم والكزبرة ورشي قليلا من الملح .
    8ــ أضيفي مكعب الدجاج ماجي إلى عصير الليمون وقلبي حتى يذوب المكعب في العصير
    ثم أضيفي جميع البهارات والملح اللازم .
    9ــ أحضري ورقة قصدير وضعيها في صينية عميقة .
    10ــ أغمسي قطع الدجاج في عصير الليمون المتبل
    ورصيها في القصدير بالترتيب بحيث يكون جهة القشرة ( الجلد ) على القصدير مباشرة .
    11ــ ضعي فوق الدجاج طبقة من البطاطس المحمرة
    ثم ضعي خليط البصل مع الطماطم والكزبرة ثم أضيفي بقية البطاطس .
    12ــ رشي فوق الصينية بقية عصير الليمون المتبل وثلاث ملاعق كبيرة زيت .
    13ــ لفي الدجاج بأطراف القصدير جيدا .
    14ــ أدخلى القصدير وهو في الصينية داخل فرن حار لمدة ساعة تقريبا
    حتى يحمر الدجاج من الأسفل .
    15ــ إحضري طبق التقديم وأقلبي فيها الدجاج بالخضار
    بحيث تكون الخضار من الأسفل والدجاج من الأعلى .
    يقدم مع الأرز الأبيض أو الخبز . :lol:
    yassmine
    yassmine

    لســــــه قاعد لكــــــــم


    لســــــه قاعد لكــــــــم


    عدد الرسائل : 5620
    الإقآمهـ : ازيك يا ياسمين بجد ليكي واحشه فعلا واخبارك ايه كده واخبار المنتدى على ايديكي اوعي تكوني مش فكراني ازعل؟؟؟؟؟
    نقاط : 0
    تاريخ التسجيل : 03/01/2007

    icon3 رد: الدجاج بالبطاطس المقلية والطماطم

    مُساهمة من طرف yassmine السبت 31 مارس 2007, 3:06 am

    نورت القسم اختي اية
    وصفة كثير حلوة
    ما شاء الله عليك
    تسلمي كثير حبيتي في انتظار جديدك القادم
    دمت بتقدير
    اختك ياسمين
    فـــــــارس
    فـــــــارس

    لســــــه قاعد لكــــــــم


    لســــــه قاعد لكــــــــم


    الجنس : ذكر عدد الرسائل : 1407
    الإقآمهـ : وحشتنى اوووى
    نقاط : 0
    تاريخ التسجيل : 03/01/2007

    icon3 رد: الدجاج بالبطاطس المقلية والطماطم

    مُساهمة من طرف فـــــــارس الجمعة 06 أبريل 2007, 3:24 am

    هااااااااااااااي يويو
    تمام موضوع لذيذ اووووى
    وفي كل حاجة خطوة خطوة شكراااا اختى
    فـــــــــــــــارس

      مواضيع مماثلة

      -

      الوقت/التاريخ الآن هو الأحد 19 مايو 2024, 11:34 pm