منتديات هالو دوت جدعان

قهلن و سهلن بكل شاب و كل فتاء .. قفشناك يا عم الزاير .. إنتا معانا النهردة فى منتديات هالو جدعان .. منتدى جامد موووووز .. مش هنقولك سجل .. هنقولك شوف بنفسك و أحكم لو عاجبك سجل و انضم مع الجدعان هتنورر .. هتبقا نجفة يعنى .. و أول ما تسجل صدقنى ، هنستقبلك أحسن إستقبال هنرش ورد بقه و هتبقا هيصة

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتديات هالو دوت جدعان

قهلن و سهلن بكل شاب و كل فتاء .. قفشناك يا عم الزاير .. إنتا معانا النهردة فى منتديات هالو جدعان .. منتدى جامد موووووز .. مش هنقولك سجل .. هنقولك شوف بنفسك و أحكم لو عاجبك سجل و انضم مع الجدعان هتنورر .. هتبقا نجفة يعنى .. و أول ما تسجل صدقنى ، هنستقبلك أحسن إستقبال هنرش ورد بقه و هتبقا هيصة

منتديات هالو دوت جدعان

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.





2 مشترك

    السلطة الروسية بصوص المايونيز

    yassmine
    yassmine

    لســــــه قاعد لكــــــــم


    لســــــه قاعد لكــــــــم


    عدد الرسائل : 5620
    الإقآمهـ : ازيك يا ياسمين بجد ليكي واحشه فعلا واخبارك ايه كده واخبار المنتدى على ايديكي اوعي تكوني مش فكراني ازعل؟؟؟؟؟
    نقاط : 0
    تاريخ التسجيل : 03/01/2007

    السلطة الروسية بصوص المايونيز Empty السلطة الروسية بصوص المايونيز

    مُساهمة من طرف yassmine الثلاثاء 06 فبراير 2007, 6:02 am

    السلام عليكم
    المقادير
    • 2 جزر .
    • 2 بطاطا .
    • 100 غرام بازيلاء .
    • 100 غرام فاصوليا خضراء .
    • صفار 3 بيضات .
    • 3 مخلل خيار .
    • 3 ملعقة كبيرة زيت ذرة .
    • 1 حبة ليمون .
    • 1 ملعقة كبيرة مخلل كبار أو قبار ( capers ) .
    • ملح .
    • فلفل أسود .

    الطريقه

    (1) نقشر البطاطا والجزر بعد غسلهما ثم نقطعهما الى مكعبات بسمك ½ سم ونزيل أطراف الفاصولياء ونقطعها الى قطع بطول 1 سم لكل منها .
    (2) نسلق البطاطا في ماء مغلي مملح مدة 5 دقائق ثم نرفعها باستخدام مغرفة مثقبة ونضعها على ورق امتصاص الزيت حتى تتصفى من الماء .
    (3) نضع الجزر في الماء المغلي السابق مدة 8 دقائق ثم نصفيه من الماء ونسلق الفاصولياء بنفس الطريقة و المدة ثم البازيلاء نسلقها مدة 5 دقائق ونصفيها من الماء جيدا .
    (4) نحضر المايونيز بوضع صفار البيض في وعاء مع قليل من الملح والفلفل الأسود وقليل من عصير الليمون ونخفق جيدا باستخدام خفاقة يدوية .
    (5) نضيف الزيت نقطة نقطة أثناء عملية الخفق لنحصل على صلصة كثيفة ومخلوطة جيدا ثم نضيف ماتبقى من عصير الليمون ونخلطه جيدا مع الصلصة ونرش القليل من الملح .
    (6) نفرم مخلل الخيار والقبار ونخلطهما مع الخضار المسلوقة والمايونيز برفق لتصبح جاهزة للتقديم .



    وبالهنا .. منقول
    فـــــــارس
    فـــــــارس

    لســــــه قاعد لكــــــــم


    لســــــه قاعد لكــــــــم


    الجنس : ذكر عدد الرسائل : 1407
    الإقآمهـ : وحشتنى اوووى
    نقاط : 0
    تاريخ التسجيل : 03/01/2007

    السلطة الروسية بصوص المايونيز Empty رد: السلطة الروسية بصوص المايونيز

    مُساهمة من طرف فـــــــارس الأربعاء 07 فبراير 2007, 6:20 pm

    جميل جداااا ياسمين

    واكيد هيبقا طعمو برضو لازيذ
    yassmine
    yassmine

    لســــــه قاعد لكــــــــم


    لســــــه قاعد لكــــــــم


    عدد الرسائل : 5620
    الإقآمهـ : ازيك يا ياسمين بجد ليكي واحشه فعلا واخبارك ايه كده واخبار المنتدى على ايديكي اوعي تكوني مش فكراني ازعل؟؟؟؟؟
    نقاط : 0
    تاريخ التسجيل : 03/01/2007

    السلطة الروسية بصوص المايونيز Empty رد: السلطة الروسية بصوص المايونيز

    مُساهمة من طرف yassmine الخميس 08 فبراير 2007, 3:17 am

    :D طبعا حيكون طعمها لذيذ
    مش من اديا وحياة عنيا :D
    تسلم لي اخي على تشريفك مطبخي
    لا حرمني من تواجدك الدائم
    اختك ياسمين

      مواضيع مماثلة

      -

      الوقت/التاريخ الآن هو الأحد 19 مايو 2024, 11:34 pm